jamb computer based test

JAMB COMPUTER BASED TEST

Username / Email: • Password:
Welcome Guest • Don't have an account? RegisterForgot password? News feedsForum feedsStart a discussionTest yourself hereAll Latest News

Exam Questions And Answers Of The Last Days At Forcados High School

Jan, 22Views: 718

These questions and answers from The Last Days at Forcados High School will surely help candidates sitting for this year’s Jamb Utme to answer the English exam questions faster.

Make sure to first read the => Summary of The Last Days at Forcados High School before diving into the questions below.

  1. Kola was ____ (A) Ansa’s father (B) Jimi’s brother (C) Femi’s father (D) Wole’s uncle.
  2. “Sorry, does anyone know you’re here?” Who made the statement (A) Efua (B) Jimi (C) Caro (D) Ansa.
  3. On his return, Wole first met (A) Jimi (B) Kemi (C) Kola (D) Femi.
  4. Mrs. Kemi Solade died of ___ on ___ (A) Hypertension, a Sunday morning (B) Ovarian cancer, a Saturday morning (C) Hypertension, a Saturday morning (D) Ovarian cancer, a Sunday morning.
  5. What was Jimi’s age during his final year at Forcados High school (A) 16 (B) 17 (C) 18 (D)19.
  6. Risikat was ____ (A) Jimi’s house mate (B) Ansa’s girlfriend (C)Kemi’s house help (D) Nene’s younger brother.
  7. The head boy at Forcados High School was ___ (A) Jolly Stephens (B) Jimi Solade (C) AnsaIzaegbegbe (D) Seyi Lawal.
  8. The principal of St. Catherine’s school was ____ (A) Mr Mallum (B) Mr Kola (C) Mrs Obange (D) Mr Bade.
  9. Which of these characters is fond of Jimi and called him by his full name, Akinjimi? (A) Mr mallum (B) Nene (C) Mama Silifat (D) Ansa.
  10. Moni Alli is ____(A) Funmi’s cousin (B) Nene’s Aunt (C) Efua’s step mother (D) Guidance councillor.
  11. The Teachers at Forcados High did not like Efua when she arrived the school because__ (A) They felt she was too proud (B) They thought she was expelled from her former school (C) They felt she might lower the school’s result (D) She looked strange.
  12. Efua’s former school, St Catherine’s was an ____ (A) All girls’ boarding school (B) All boys school (C) Mixed School (D) All boys’ boarding school.
  13. Which of these schools did Nene’s younger brother attend? (A) Forcados High school (B) Mother’s Joy Nursery school (C) St Catherine’s school (D) St Anthony’s college.
  14. Which of these best describes Ansa? (A) A nerdy science genius (B) A nervous tall boy (C) A great painter (D) A small thin notorious student.
  15. Jimi woke up to an early morning surprise. What was the surprise? (A) Mrs Solade’s return (B) Mr. Solade’s return (C) Femi Solade’s return (D) Wole Solade’s return.
  16. Wole was kicked out of University for (A) Robbery (B) Rape (C) Unclear reasons (D) All of the above.
  17. Where was St Catherine’s school located? (A) Lagos (B) Abuja (C) Ibadan (D) None of the above.
  18. Who was referred to as good-for-nothing in the novel? (A) Mr Solade (B) Jolly (C) Wole (D) Caro.
  19. Who was nicknamed The Witch? (A) Caro (B) Nene (C) Efua (D) The mad woman.
  20. The new youth corper,____, at Forcados High teaches____ (A)Miss Novi, Mathematics (B) Salami, English (C) Edet, Chemistry (D) Agbenenovi, English.
  21. Which post did Efua hold at Forcados High school? (A) Health prefect (B) Sanitary prefect (C) Head girl (D) None of the Above.
  22. Efua danced with ____, the ____ boy in class during the Mid-Term Dinner (A) Jolly, biggest (B) Jimi, smartest (C) Jide, smallest (D) Ansa, most talented.
  23. Who photocopied and circulated Efua’s private letter in the school (A) Nene (B) Jimi (C) Jolly (D) Ada.
  24. “I want to tell you that what you did with the boy who fainted was absolutely brilliant” Who made this statement and to whom? (A) Efua to Miss Novi (B) Nene to Efua (C) Ansa to Jimi (D) Mr Mallum to Miss Novi.
  25. Who bumped into Efua making her drop her books when they were gathering for impromptu talk about Mid-Term Dinner? (A) Nene (B) Caro (C) Jolly (D) Joke.
  26. Who was referred to as Erdoo in the novel? (A) Efua (B) Nene (C) Miss Novi (D) Caro.
  27. Which of these is a house at Forcados High school which Jimi belonged to? (A) Gorilla (B) Cheetah (C) Elephant (D) Tiger.
  28. “Nice painting” This commendation was made by? (A) Ansa (B) Jimi (C) Efua (D) Nene.
  29. During the inter-house sports tournament, ____ came 2nd in the 100 meteres race. (A) Ikeen (B) Jimi (C) Jolly (D) Igbo.
  30. At the end of the First Term, Ansa was sad because____ (A) He received no award (B) He was barred from social activities (C) He failed his exam (D) He was not appreciated for designing the concert hall
  31. Femi Solade lived in (A) United Kingdom (B) United States (C) United Arab Emirates (D) Texas.
  32. Femi Solade was said to be just like his father because____ (A) He bullies Jimi (B) He is hot tempered (C) He speaks like him (D) he wanted nothing to do with Wole.
  33. “Yes. He can’t help the way he gets angry sometimes. He almost went bankrupt after what your brother did” Who is the “He” in the statement? (A) Kola (B) Wole (C) Jimi (D) Femi.
  34. Mr Vann is the _____ teacher at Forcados High School (A) Chemistry (B) English (C) Physics (D) Mathematics.
  35. Where did Jimi and Efua first take refuge during the Police/Area Boys clash? (A) Samu’s Ice cream bar (B) uncompleted building (C) bookshop (D) Hotel.
  36. How long did Mr Solade say he would be outside the country? (A) 3 months (B) 4 months (C) 5 months (D) 6 months.
  37. _____ played a friendly match against Forcados High School. (A) St Edmund’s Comprehensive (B) Forcados Boys School (C) Kings College (D) St Catherine’s School.
  38. “Well, I think Efua needs us now and I am going to show you something. You are not to tell anybody. Please promise” Who made this statement and what did the speaker show to the listener after the statement? (A) Nene, picture (B) Caro, letter (C) Jolly, Cell Phone (D) Nene, letter.
  39. “Mickey and Minnie Mouse!” Who made this statement? (A) Efua (B) Caro (C) Nene (D) Ansa.
  40. Who was the first to inform Efua about the allegation made against her and Miss Novi? (A) Joke (B) Nene (C) Jimi (D) Jolly.
  41. Who was the first person to read Efua’s letter to Miss Novi? (A) Miss Novi (B) Jolly (C) Jimmy (D) Nene.
  42. Jolly came across Efua’s letter while _____ (A) Ransacking Efua’s locker (B) Searching for Jimi’s assignment (C) Going through Nene’s biology textbook (D) Chatting with jimi.
  43. How old was Efua when her stepfather married her mother? (A) 8 (B) 10 (C) 12 (D) 14.
  44. Which of these was stolen from the laboratory following the burglary? (A) Money (B) generator (C) microscope (D) computer.
  45. What was the punishment given to Jimi Solade after he admitted to have aided the Lab burglary crime? (A) Expulsion (B) Suspension (C) Ten strokes of the cane (D) Cutting of grass.
  46. “It can’t be Jimi. It was his brother; he is only taking the blame for him!” Who made the statement? (A) Efua (B) Ansa (C) Nene (D) None of the above.
  47. Who among the friends won a scholarship to study in the university? (A) Ansa (B) Jimi (C) Nene (D) Efua.
  48. When did the results of the final year students of Forcados High School come out? (A) September (B) October (C) November (D) December.
  49. Ansa wants to study _____ (A) Electrical Engineering (B) Architecture (C) Medicine (D) Fine art.
  50. Who among the friends did not make his/her papers at the end of the school year? (A) Ansa (B) Jolly (C) Jimi (D) None of the above.

Answers:
1) C. (2) B. (3) B. (4) B. (5) A. (6) C. (7) D. (8) C. (9) C. (10) A.

(11) C. (12) A. (13) B. (14) C. (15) D. (16) C. (17) B. (18) C. (19) C. (20) D.

(21) D. (22) C. (23) C. (24) A. (25) B. (26) C. (27) D. (28) C. (29) D. (30) C.

(31) A. (32) D. (33) A. (34) C. (35) B. (36) C. (37) A. (38) D. (39) B. (40) A.

(41) D. (42) B. (43) C. (44) C. (45) D. (46) B. (47) B. (48) B. (49) B. (50) D.







Leave your thoughts

Leave a comment

Sign in

Username / Email:
Password:

Comment as a Guest

Username:
Email:

Don't have an account? Register

OR ------ Comment with FaceBook ------


See also






Comments (0)

Results


Get the highest score

oloyede242

Average Score: 0.75
Average time spent: 0.93 mins

quadir

Average Score: 2.75
Average time spent: 14.42 mins

quadir

Average Score: 2
Average time spent: 19.17 mins

202020

Average Score: 0.5
Average time spent: 2.12 mins

tagarians123gmailcom

Average Score: 0
Average time spent: 1.7 mins

tagarians123gmailcom

Average Score: 0
Average time spent: 1.37 mins

DanielSomto

Average Score: 0.75
Average time spent: 0.12 mins

DanielSomto

Average Score: 1
Average time spent: 12.38 mins

josephirokosu

Average Score: 15
Average time spent: 83.08 mins

Damilola_mopa

Average Score: 14.75
Average time spent: 79.35 mins

mseed14

Average Score: 1.5
Average time spent: 1 mins

Ayooluwaseun

Average Score: 43.25
Average time spent: 61.52 mins

quadir

Average Score: 0
Average time spent: 3.17 mins

cornelius1

Average Score: 11.25
Average time spent: 46.4 mins

cornelius1

Average Score: 16
Average time spent: 35.25 mins

mercy

Average Score: 0.25
Average time spent: 1.9 mins

babwaz

Average Score: 0
Average time spent: 0.03 mins

xcox

Average Score: 9
Average time spent: 20.78 mins

farati

Average Score: 0
Average time spent: 1.17 mins

farati

Average Score: 7.75
Average time spent: 101.92 mins

Take up a challenge
Quadratic Equation:
Ax2 + Bx + C = 0
A =
B =
C =
X1 =
X2 =

Credit: Samuel George

News

HOW TO GET OVER 300 IN JAMB

Are you ready to soar above the competition and achieve exceptional results in your JAMB exam? Look ...

BENEVOLENT BLOGGER OFFERS SCHO...

Kel Armstrong Amobi, widely known as KAA, a prominent social media influencer and blogger, has exten...

BENEVOLENT BLOGGER OFFERS SCHO...

Kel Armstrong Amobi, widely known as KAA, a prominent social media influencer and blogger, has exten...

URGENT UPDATE ON 2023/2024 ADM...

As the deadline for 2024 UTME form approaches, all candidates and prospective students currently und...

CHECK YOUR ADMISSION STATUS WI...

The JAMB CAPS for the 2023/2024 admission cycle is now live, offering candidates the opportunity to ...
Forum Post
HOW TO GET OVER 300 IN JAMB
Are you feeling the pressure of your upcoming JAMB exam? Don't worry – we've got your back! Introd...
OFFLINE JAMB CBT APP SOFTWARE FOR UTME FOR PC DE...
WHY YOU SHOULD CHOOSE EXAMSCHOLARS JAMB CBT APP | UTME PRACTICE SOFTWARE The Exam Scholars JAMB UTME...
STUDYING ABROAD WITH PARTIAL SCHOLARSHIP HELPS
If a school was to give an average student whose financial situation is poor a partial scholarship w...
MISTAKEN PROFILE REGISTRATION
Someone mistakenly registered with another's name, local govt,email, phone no , what can be done please
HOW TO STUDY AND UNDERSTAND CHEMISTRY FOR JAMB UTM...
If chemistry is your most difficult subject, then always study it before all other subjects. You mus...
Facebook Page
© - JAMB computer based test 2012-2024     » p-initiative     » Privacy Policy     » Disclaimer     » Report a bug     » Nav Sitemap     » Forum Sitemap     » News Sitemap