jamb computer based test

JAMB COMPUTER BASED TEST

Username / Email: • Password:
Welcome Guest • Don't have an account? RegisterForgot password? News feedsForum feedsStart a discussionTest yourself hereAll Latest News

JAMB UTME QUESTIONS FROM 13TH MAY EXAMINATION FROM STUDENTS

May, 14Views: 2797

We will like to bring some of the questions that were set by JAMB for the 13th May UTME Examination, so we can debate on the correct answers for the questions.

READ: Some Experiences From JAMB UTME 13th May, 2017 Today - Black And White Printout Were Accepted

Since the exam has been concluded, it can now be termed as Past Questions. Please note also that JAMB has promised NEVER to repeat any question set in previous days. In fact, some reports claim the JAMB changes questions every 5 minutes.
READ ALSO: JAMB 2017 UTME Experience For 13th May - Share Here
Even though some centres delayed in starting the exam, most of the questions set on one day were largely the same nationwide, raising concerns of some of the actual questions being shared online by early writers, and getting to other candidates who perhaps are still outside, waiting to be checked into the hall.
Back to why this thread was created. We obviously will not be sharing any question directly, so we are leaving this to candidates who wrote on 13th May. If you can remember any questions you wish to share, maybe because you would like to find out the correct answer to the question and put your mind at rest, please share here.
If you are having doubts about a particular question and it's correct answer or if you just want to help better prepare others who are yet to write (Remember, the questions won't be repeated, according to JAMB), please feel free to share it here.
READ ALSO: Live Updates On JAMB UTME 2017 Examination
This thread is specifically to share actual questions that came out on 13th May. Please don't go around posting list of several past questions you copied somewhere on the internet. We saw some users posting questions from the previous Novel (Last Days at Forcados). Please scrutinize and verify the questions before posting them here. We simply want to collectively learn.
If you can remember only 3 or 4 questions, that's enough too, we will appreciate.


JAMB UTME May 13th Questions From Some Students.

MATHEMATICS
-GRADIENT
-MATRIX
-CIRCLE THEOREM
-DIFFENCIATION

chemistry
what turn limewater milky 
a)co
b)co2
c) AGNO3

-organic chemistry
-emperical formula
-separating techniques
-solubility
they choose d question from different topics randomly the issue is d sluggish CALCULATOR

INDEPENDENCE
-what was the title of the book Edward gave Vanessa (Answer: a long way to freedom or long walk to freedom according to the novel the book was written by Nelson Mandela)
-why did Suleiman choose to be a Muslim (Answer: Suleiman choose to be a Muslim because they are discipline and decent)
- Tayo decided to stay in Nigeria because of his (Answer: Students)

Chemistry

The bond btw water molecule and a hydrogen atom is what
A.covalent
B.Hydrogen bond
C.Dative bond
D.Ionic

AGRIC
WHICH OF THE FOLLOWING IS USED ON CLEARING FARM
a)Tractor
b)bulldozer
c)plough
d)Harrow

BIOLOGY
1.d soil type wit d least ability 2 retain nutrient is?
2.an example of an organism wit piercing nd suckin mouthpart is?
3.wat is d reason 4 deeping decolorized leaf in hot water?
4.an adaptive feature of plant in savana region is?
5.d cell dat determine paternity recides in d?
6.wat is d adaptive feature of d mouthpart of an aquatic bird?
PHYSICS
1.A temp of a gas of volume 60cm cube is 42degree at 750mmHg,cal d temp when d vol is 90cmcube at pressure of 460mmHg?
2.wich lens is used in corecting asthigmatism?
dis re d only que i can rememba cuz d ansa wasnt dia(i wrote it down tho).some topic dat came out re-linear/area espansitivity,electricity,calculation mirror,transformer,d.c circuit,e.t.c.
CHEMISTRY
dey asked on-general gas law,solubility,naming of organic compoud,oxidation,endothermic/exothermic reactions,etc.
INDEPENDENCE
1.wat is d title of d book edward buy 4 vanesa?
2.y does tayo were woolen cardigans,socks, etc
3.who did tayo write abt wen he won an award?

Government.. separation of power 
constitution delegated legislation systems of government
Colonial rule
political parties
pressure group
election
monarchy
indirect rule
local government
public opinion
civil service
military rule
OPEC
ECOWAS
uno
foreign policy
independence constitution
1963
1979 this is what I can remember

They gave d diagram of a fin of a fish nd labeled it 1,2,3 den dey asked 2 que under it..they also gave diagram of d mouthpart of some birds and asked-wich of d mouthpart is found in aquatic birds?

Questions from independent
1 tayo topic in which he loves to write about Nigeria is what?
2 tayo introduces Christine to venisa as what?
3 tayo uncle learned engineering course from which country?
4. tayo decided to back in Nigeria because of what?
5 tayo in d novel where he dresses with sweater, trousers etc he has d intention of going to where? 
this is what I can remember.
1-5 is compression passage
6-15 in dependent
15-25 register
26-30 opposite
31-36 nearest
37-45 fill in d gap
46-47 stress
48-60 rhyme, oral,vowel,consonant,interpretation of statement.
moreover, time factor is to be taking into consideration.

Government
Last stage of passing a bill?
where do local govt get their revenue?
civil servant are best know for three things which are what?
who appoint the governor general in 1960?
those who serve as police in the Igbo traditional system are called what?
Literature
kufi woman are best in what?
dominant device implore in the text"School boy" is what?
ladan yaremi son is best know for wealth and what?
why did fofo slept in the shop where poison try to r*pe her?
the Novel Faceless is described as what?
peter petered out desire is what? (pun)
CRS
where did Jesus went to when he triumphantly entered Jerusalem?
Joshua made the covenant with the people of Israel at where?
how many woman went to Jesus tomb?

questions from the English passage
1 from d passage okoli don't travel by bus because?
2 it can be concluded that okoli smiled a smile of difference because he was?
3 according to the passage, okoli was afraid to lose his resources to?
4 from d passage okoli living condition could best be described as?
5 the word "omen" as used in d passage means?

Biology 
Question and correct answers 
1. Transportation in plants takes place through the. 
Ans. Xylem and phloem
2. Platelets are star-like and irregular shape which function is to prevent. 
Ans. Clotting of blood 
3. Myopia can be corrected with the help of. 
Ans. Concave lens
4. Effects of overcrowding leads to. 
Ans. Much Competition
5. Which of these statement is correct about blood donation. 
Ans. Group O can donate to A, B, and AB but cannot receive. 
6. Morphological variation of organisms such as difference in. 
Ans. Colour, weight, height and facial appearance

Please look out for these answers in the passage concerning "Parliamentary system of government " as the correct answers from question 6 to 15.
* Morphology 
* Rigging 
* Ballot papers 
* Inter party 
* Supporters 
* Rule

NOTE!!!

THIS ARE QUESTIONS FROM STUDENTS THAT WROTE JAMB UTME ON 13th May, 2017. THESE QUESTIONS ARE JUST TO SERVE AS A GUIDE AND NOT AS EXPO!!!

Share with your friends.







Leave your thoughts

Leave a comment

Sign in

Username / Email:
Password:

Comment as a Guest

Username:
Email:

Don't have an account? Register

OR ------ Comment with FaceBook ------


See also






Comments (0)

Quadratic Equation:
Ax2 + Bx + C = 0
A =
B =
C =
X1 =
X2 =

Credit: Samuel George

News

JAMB RESULTS FOR 2019 UTME - M...

We expect the release of 2019 UTME results to begin any moment soon. If you want to know if the 2019...

LIVE UPDATES FROM JAMB UTME 20...

You are welcome to Monitor the Nationwide Progress of the 1st Day of JAMB 2019 UTME, this day on, 11...

JAMB MOCK EXAM QUESTIONS FOR 2...

Based on demands from candidates who did not participate in the JAMB mock exam, we are creating th...

JAMB 2019 EXAMINATION STARTING...

JAMB 2019 exam date: When will JAMB examination start for 2019/2020? If this is your question, con...

JAMB URGES PARENTS TO STAY AWA...

The Lagos State JAMB Coordinator, Mr. Babatunde Bamisoye, during the matriculation of new students a...
Forum Post
STUDYING ABROAD WITH PARTIAL SCHOLARSHIP HELPS
If a school was to give an average student whose financial situation is poor a partial scholarship w...
MISTAKEN PROFILE REGISTRATION
Someone mistakenly registered with another's name, local govt,email, phone no , what can be done please
HOW TO STUDY AND UNDERSTAND CHEMISTRY FOR JAMB UTM...
If chemistry is your most difficult subject, then always study it before all other subjects. You mus...
FULL SUMMARY OF IN DEPENDENCE JAMB NEW BOOK FOR 20...
Full Summary of "In Dependence" JAMB New Book For 2017 UTME Candidates. In Dependence"JAMB New Bo...
INDEPENDANCE JAMB NOVEL 2017
We want u to help us with the summary of in dependence 2017 jamb novel pls
Facebook Page
Twitter
Google Plus
© - JAMB computer based test 2012-2019     » p-initiative     » Privacy Policy     » Disclaimer     » Report a bug     » Nav Sitemap     » Forum Sitemap     » News Sitemap